subject
English, 19.02.2020 01:48 2021sherodisabella

Select the correct answer.
Which statement best explains how the structure of the passage helps the author develop his or her argument?

A.
The passage is divided into sections with headings, which enables the author to organize and introduce the main ideas in the text.
B.
The passage is separated into sections with headings, which enables the author to compare and contrast his or her ideas precisely.
C.
The passage contains headings, which enables the author to give additional information to the readers.
D.
The passage contains sections, which enables the author to give an elaborate description of his or her ideas.

Adopt a Pet
Owning a Pet

Pets are loyal companions and can benefit their owners in a number of ways. Apart from being a companion and playmate, a pet brings joy and relaxation to its owner. Hillary Johnson, a renowned psychologist, in her article "A Pet is the Best Medicine," states that a pet can benefit its owner both emotionally and psychologically. She says that pets have the ability to reduce anxiety and contribute to the overall well-being of their owners.

Animal Shelters and Rescue Organizations

In the United States, thousands of animals, especially dogs and cats, end up in animal shelters every year, and the numbers are increasing everyday, because most people prefer buying pets from breeders to adopting from shelters or rescue organizations. Animal shelters are full of pets who are either lost or have been abandoned by their owners. Even though shelters and rescue organizations provide care for animals, the animals crave love and are in desperate need of a home and a family.

Adopting Pets Saves Money and Time

Adopting a pet from an animal shelter is cheaper, or sometimes free, as opposed to buying one from a pet shop. Most animal shelters contain pets that have already been vaccinated and house trained. Pets that have lost their homes in the past are usually aware of the basic commands and do not require extensive training. Moreover, there are organizations like the Shelter Pet Project that focuses mainly on promoting animal adoption and provides pets of various breeds. This gives a person the liberty to adopt a pet of any age, color, or breed.

Supporting Nonprofit Organizations

Many rescue groups and animal shelters are nonprofit organizations. Adopting a pet from such an organization not only means providing a home and giving a new life to an animal but it also means supporting a good cause. Adopting a pet would create space for other animals that need shelter, and the money that the organizations receive from adoptions could be utilized in taking good care of the animals that are kept in shelters.

Adopting Brings Happiness

Adopting a pet means helping an animal that is in desperate need of a home. The pride and joy that a person gets from adopting a pet is one of a kind. All animals require love and care, and adopted pets are no different. Adopting a pet means saving an animal and gaining a friend.

ansver
Answers: 1

Another question on English

question
English, 22.06.2019 06:00
The author’s purpose for including this in the introduction is
Answers: 1
question
English, 22.06.2019 07:30
Read the passage below and answer the question. jake was incredibly loquacious. he once gave a twenty minute monologue about his favorite movie. in the passage above, the context clue used to find the definition of loquacious is an example of an antonym an example a synonym the tone of the whole phrase
Answers: 1
question
English, 22.06.2019 08:00
He contains the main idea in a paragraph. a. thesis statement b. first sentence c. declarative statement d. topic sentence
Answers: 1
question
English, 22.06.2019 08:30
Read this line from the poem. without the hell, the heav'n of joy. how do the images of hell and heaven in this line affect the meaning of the poem? a. they are reminders that love is a strong emotion. b.they show how the speaker of the poem has suffered emotionally. c.they refer to the emotional depths and heights of romantic relationships. d. they imply that the speaker is deeply religious
Answers: 1
You know the right answer?
Select the correct answer.
Which statement best explains how the structure of the passage help...
Questions
question
Mathematics, 31.03.2020 04:05
question
Chemistry, 31.03.2020 04:05
question
Mathematics, 31.03.2020 04:05
question
Mathematics, 31.03.2020 04:05
Questions on the website: 13722367